Ali Larijani: Iranul este pregătit de negocieri serioase cu marile puteri

Iranul este pregătit de "negocieri serioase" cu marile puteri în formatul 5+1 asupra dosarului său nuclear, a declarat preşedintele Parlamentului iranian Ali Larijani, citat joi de agenţia oficială Irna.

308 afișări

"Iranul a fost întotdeauna pregătit pentru negocieri cu grupul 5+1 asupra programului său nuclear paşnic", a declarat Larijani. Aceste negocieri pot reuşi "dacă sunt serioase", a adăugat preşedintele Parlamentului iranian, aflat într-o vizită oficială în Turcia.

"Prietenii noştri au propus ca ele să se desfăşoare în Turcia, iar noi ne-am exprimat acordul", a adăugat el.

Iranul s-a declarat în ultimele săptămâni pregătit să reia negocierile asupra programului său nuclear în format 5+1 (Statele Unite, Rusia, China, Franţa, Marea Britanie şi Germania), după o întrerupere de un an.

Înaltul Reprezentant UE pentru Politică Externă Catherine Ashton a solicitat recent autorităţilor de la Teheran să îi răspundă în scris la o scrisoare cu privire la reluarea negocierilor, pe care a trimis-o în octombrie.

Iranul a anunţat săptămâna aceasta pornirea unei instalaţii la Fordo destinată îmbogăţirii uraniului la un nivel de 20%. Această instalaţie se află la sud-vest de capitală.

Puterile occidentale, care pregătesc sancţiuni împotriva exporturilor petroliere ale Iranului, au condamnat pornirea instalaţiei de la Fordo.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici