Alitalia anunţă suspendarea a 50 de zboruri din Roma

Alitalia a anunţat, miercuri dimineaţă, suspendarea a 50 de zboruri cu plecare sau sosire pe aeroportul Fiumicino din Roma, în cea de-a treia zi de grevă spontană a angajaţilor, precizând că aeroportul Ciampino îşi desfăşoară activitatea normal.

31 afișări
Imaginea articolului Alitalia anunţă suspendarea a 50 de zboruri din Roma

Alitalia anunţă suspendarea a 50 de zboruri din Roma (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Alitalia a precizat că "pentru moment, au fost anulate 50 de zboruri", iar mişcarea de protest a angajaţilor împiedică desfăşurarea normală a activităţii.

Printre zborurile anulate se numără mai multe curse de legătură cu Milano, singurul zbor intercontinental anulat fiind o cursă Roma - Chicago.

Agenţia aeroportuară Telenews a anunţat că măsura luată de Alitalia afectează şi zboruri către sau dinspre Londra, Amsterdam şi Frankfurt.

Circa 100 de angajaţi ai companiei aeriene italiene au declanşat luni o mişcare de protest ilegală, fără preaviz, fiind nemulţumiţi de contractul de muncă propus de acţionari.

Alitalia anunţase marţi seara că în cursul zilei fuseseră anulate 124 de zboruri şi avertizase că este posibil ca alte 50 să fie anulate miercuri.

Ministrul italian al Transporturilor, Altero Matteoli, a semnat marţi un decret care autorizează măsuri judiciare împotriva greviştilor, iar Parchetul din Roma a anunţat declanşarea unei anchete pentru "întreruperea serviciului public".

Traficul aerian a revenit însă la normal pe aeroportul Ciampino din Roma, unde miercuri nu mai erau anunţate nici anulări de zboruri, nici întârzieri. Aeroportul a fost redeschis marţi seara, în jurul orei 18.30 GMT (20.30, ora României), după mai mult de 24 de ore în care activitatea acestuia fusese suspendată, ca urmare a aterizării de urgenţă a unui avion Ryanair, care a rămas blocat pe pistă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici