Alitalia va anula câte 100 de zboruri pe zi până la sfârşitul lui noiembrie

Compania Alitalia va anula zilnic câte 100 de zboruri până la sfârşitul lui noiembrie, din cauza grevei de exces de zel declanşate în urmă cu nouă zile de piloţi şi personalul navigant, a declarat marţi comisarul extraordinar al companiei, Augusto Fantozzi, pentru La Repubblica.

27 afișări
Imaginea articolului Alitalia va anula câte 100 de zboruri pe zi până la sfârşitul lui noiembrie

Alitalia va anula câte 100 de zboruri pe zi până la sfârşitul lui noiembrie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Câteva zeci de zboruri pe zi au fost anulate începând de la 10 noiembrie. Conducerea a justificat aceste concedieri prin greva de exces de zel declanşată de câteva sindicate, însă asociaţiile sindicale susţin că aceste reduceri sunt legate şi de faptul că Alitalia vrea să facă economie.

"O sută de zboruri zilnic, până la sfârşitul lunii" vor fi anulate "din cele 600 care sunt programate zilnic", din cauza unei "greve a execesului de zel", a declarat Antonio Fantozzi, un comisar special numit de Guvernul lui Silvio Berlusconi pentru a gestiona falimentul "vechii companii" şi a pregăti lansarea celei noi.

Luni, peste 100 de curse aeriene ale companiei Alitalia au fost anulate pe aeroporturile din Milano şi Roma, a anunţat agenţia aeroportuară de informaţii, Telenews, în cea de-a opta zi a grevei care a generat numeroase probleme călătorilor.

Duminică, 50 de zboruri Alitalia au fost anulatepe aeroporturile din Roma şi Milano.

Greva excesului de zel reprezintă aplicarea strictă a normelor de securitate, de exemplu verificarea minuţioasă a pasagerilor, ceea ce conduce la o blocare şi o încetinire a procesului de verificare şi la anularea sau amânarea anumitor curse.

Sindicatele autonome ale piloţilor şi personalului de zbor ai companiei Alitalia protestează faţă de noile contracte de muncă propuse de noii acţionari ai Alitalia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici