Alte şase victime din cauza gerului, în Polonia

Numărul deceselor provocate de hipotermie în Polonia de la începutul valului de frig, în urmă cu 11 zile, a ajuns la 68, şase persoane murind în ultimele 24 de ore.

112 afișări
Imaginea articolului Alte şase victime din cauza gerului, în Polonia

Alte şase victime din cauza gerului, în Polonia

Minimele de temperatură înregistrate luni au atins minus 12 grade Celsius, faţă de minus 24 de grade Celsius înregistrate la sfârşitul săptămânii.

Majoritatea victimelor sunt persoane fără adăpost, aflate în stare de ebrietate. Poliţia a adresat în mod repetat apeluri la vigilenţă şi a cerut populaţiei să semnaleze locurile în care se adăpostesc persoanele fără domiciliu fix.

De la începutul lui noiembrie, peste o sută de persoane au murit din cauza hipotermiei în Polonia.

Valul de frig este cauza şi a numeroase incendii şi intoxicări cu monoxid de carbon, de vină fiind sobele sau aparatele de încălzire defecte.

În ultimele 24 de ore, 22 de persoane au fost intoxicate, dintre care două au murit, conform poliţiei.

Începând cu 27 ianuarie, odată cu scăderea bruscă de temperatură, peste 4.000 de incendii au fost semnalate în Polonia, aproximativ 30 de persoane fiind ucise şi 200 rănite.

În Cehia, un bărbat în vârstă de 44 de ani a murit de frig într-o cabană din pădure, în apropiere de Praga, conform unui anunţ al poliţiei de marţi. Valul de frig a dus la moartea a aproximativ 20 de persoane, conform agenţiei CTK.

În Kvilda, din masivul Sumava, în apropierea frontierei cu Germania, în noaptea de luni spre marţi s-au înregistrat minus 39,4 grade Celsius pentru a doua noapte consecutiv, aceasta fiind cea mai scăzută temperatură înregistrată în această iarnă (recordul absolut este de minus 42,2 grade Celsius în 1929).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici