Altercaţie între deputaţi în Parlamentul de la Kiev

O altercaţie a izbucnit, marţi dimineaţa, în Parlamentul de la Kiev între deputaţi din cadrul Partidului Comunist şi cei din Uniunea Tututor Ucrainenilor Svoboda, relatează Interfax Ucraina, în pagina electronică.

235 afișări
Imaginea articolului Altercaţie între deputaţi în Parlamentul de la Kiev

Altercaţie între deputaţi în Parlamentul de la Kiev (Imagine: Arhiva AFP/ Mediafax Foto)

Un reporter al Interfax-Ucraina a declarat că altercaţia a avut loc în timpul unui discurs al liderului grupului parlamental al Partidului Comunist Petro Simonenko, în care acesta a acuzat naţionaliştii că sunt în spatele actualei situaţii din ţară.

Simonenko a declarat că locuitorii din regiunile de est şi-au prezentat solicitările, inclusiv problema federalizării Ucrainei, dar autorităţile au ignorat aceste cereri.

El a acuzat naţionaliştii că oferă un exemplu grupărilor care ocupă clădirile guvernamentale. Ulterior, câţiva membri ai grupului parlamentar al Svoboda, precum şi mai mulţi deputaţi independenţi, au venit la tribună şi au început să îl împingă pe Simonenko. Comuniştii şi alţi deputaţi şi-au părăsit locurile, iar aproximativ 15 parlamentari au început să se bată.

Postul de televiziune al Parlamentului a întrerupt temporar transmisiunea live de la întâlnire.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici