Alţi doi români sunt căutaţi în urma atentatului de la Nisa pe reţelele de socializare. MAE: Verificările sunt în curs, dar autorităţile nu au fost sesizate

Alţi doi români ar fi daţi dispăruţi în urma atentatului de la Nisa, de Ziua Franţei. Informaţia apare pe pagina de Facebook SOS Nice, special creată pentru încercarea localizării persoanelor care se aflau în oraşul de pe Riviera Franceză la momentul atacului. MAE a anunţat că verificările sunt în curs, deşi autorităţile nu au fost alertate prin canalele de comunicaţii uzuale.

5274 afișări
Imaginea articolului Alţi doi români sunt căutaţi în urma atentatului de la Nisa pe reţelele de socializare. MAE: Verificările sunt în curs, dar autorităţile nu au fost sesizate

Alţi doi români sunt căutaţi în urma atentatului de la Nisa pe reţelele de socializare. MAE: Verificările sunt în curs, dar autorităţile nu au fost sesizate

După familia de români care a fost iniţial dată dispărută după masacrul de la Nisa, copilul şi mama lui fiind găsiţi ulterior, alţi doi români sunt căutaţi pe pagina SOS Nice. Este vorba despre Alex Goldan şi soţia lui, Elena Condei, care s-ar fi aflat în zona Promenade des Anglais atunci când a avut loc atentatul. Bărbatul născut în 1989 şi partenera lui, în vârstă de 31 de ani sunt de negăsit, după ce ultimele fotografii postate de aceştia pe conturile de Facebook arată că se aflau în Nisa cu doar câteva zile înainte de atac.

Într-un comentariu, o tânără susţine că l-ar fi văzut pe Alex Goldan la manifestaţiile din oraş: „Cred că l-am văzut la spectacolul de artificii, era în apropiere de Mercure Beach", a scris femeia.

 

Potrivit unui comunicat MAE, dispariţia acestor români nu a fost semnalată autorităţilor, însă verificările sunt în curs. Ministerul Afacerilor Externe a precizat că "până în prezent nu au fost primite solicitări telefonice sau prin e-mail cu privire la persoanele menţionate". Ministerul adaugă însă că, în conformitate cu instrucţiunile Celulei de Criza a ministerului, Ambasada României la Paris "a solicitat asistenţa specifică autorităţilor franceze competente, iar verificările cu privire la aceste persoane sunt în curs".

Doi membri ai familiei de români dispărută iniţial, găsiţi în spitale. În continuare este căutat tatăl 

Iniţial, o familie de români a fost dată dispărută, după evenimentele tragice de la Nisa. Adriana(28 de ani) şi Cristian Coman(34 de ani), împreună cu băieţelul lor se aflau la Nisa în noaptea tragediei. Fotografia lor a fost postată tot pe pagina SOS NICE. Ulterior, MAE a anunţat că minorul internat într-un spital din Nisa a fost identificat şi este în stare stabilă, dar şi că mama sa a fost şi ea localizată. Aceasta se află „în stare destul de gravă, dar stabilă”, într-un spital din oraş.

 

Pentru a semnala dispariţia unor persoane în atacul de la Nisa, românii au la dispoziţie contactele telefonice ale Consulatului General la  Marsilia +33 491221741, Ambasadei României la Paris +33 (0)147052966; +33 (0)147052755; +33 (0)145503997; +33 (0)147051040, apeluri redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center 24/24.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici