Alunecarea de teren produsă joi în sud-vestul Chinei s-a soldat cu moartea a 18 elevi

Optsprezece elevi ai unei şcoli primare din sud-vestul Chinei au murit joi în urma unei alunecări de teren, a relatat presa oficială.

110 afișări
Imaginea articolului Alunecarea de teren produsă joi în sud-vestul Chinei s-a soldat cu moartea a 18 elevi

Alunecarea de teren produsă joi în sud-vestul Chinei s-a soldat cu moartea a 18 elevi (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

Catastrofa s-a produs la ora locală 8.00 (3.00, ora României) în satul Zhenhe, în provincia Yunnan, în momentul în care elevii ajunseseră la şcoală, a relatat agenţia China Nouă.

Deşi, teoretic, erau în vacanţă, elevii recuperau orele pierdute din cauza unui seism ce s-a produs recent în regiune.

Trupul ultimei victime a fost recuperat de sub dărâmături vineri dimineaţă, a precizat postul naţional de radio chinez pe site-ul său de internet. Potrivit sursei citate, un locuitor din sat este în continuare dat dispărut.

La 7 septembrie, regiunea a fost zguduită de un cutremur cu magnitudinea 5,6, care s-a soldat cu 81 de morţi. În ultimele zile, zona a fost afectată de precipitaţii abundente, care se pare că au declanşat alunecarea de teren.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici