Amanda Knox va fi judecată in nou. Curtea de Casaţie italiană a anulat achitarea americancei acuzate de crimă

Curtea de Casaţie italiană a anulat achitarea americancei Amanda Knox şi a fostului ei prieten, ordonând ca aceştia să fie judecaţi din nou pentru uciderea tinerei britanice Meredith Kercher, în 2007, au declarat surse judiciare.

355 afișări
Imaginea articolului Amanda Knox va fi judecată in nou. Curtea de Casaţie italiană a anulat achitarea americancei acuzate de crimă

Amanda Knox va fi judecată in nou. Curtea de Casaţie italiană a anulat achitarea americancei acuzate de crimă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Noul proces va avea loc la Florenţa (Toscana, centru Italiei), a decis Curtea de Casaţie, acceptând recursul Parchetului din Perugia (Umbria, centrul Italiei), împotriva achitării în octombrie 2011 a Amandei Knox şi a italianului Raffaele Sollecito.

"Nu este vorba de o condamnare ci de o anulare cu trimitere în faţa altui tribunal", a comentat, Giulia Bongiorno, avocata lui Sollecito, contactată de televiziunea Sky TG24. Ea a dorit să-şi încurajeze clientul, subliniind că este "ca şi cum ai urca pe un munte, însă există puterea nevinovăţiei".

Amanda Knox, care nu poate fi extrădată de Statele Unite în Italia, va fi probabil judecată în lipsă.

Un al treilea acuzat, Rudy Guede, originar din Coasta de Fildeş, a negat că ar fi ucis-o pe Meredith Kercher, însă rămâne închis, în urma judecării în cadrul unei proceduri separate, în care a recunoscut anumite fapte care i-au fost imputate.

În noaptea de 1 spre 2 noiembrie 2007, Meredith Kercher, studentă în vârstă de 21 de ani din Leeds, a fost găsită pe jumătate dezbrăcată şi într-o baie de sânge, cu corpul străpuns de 43 de lovituri de cuţit, în apartamentul pe care-l împărţea cu Amanda Knox. Autopsia a demonstrat că ea a fost şi violată.

Anchetatorii au stabilit că cei trei au ucis-o pe Meredith după o noapte de sex şi consum de alcool şi droguri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici