Ambasada Chinei în România susţine că au existat observaţii neprietenoase la adresa comunităţii chineze, în contextul epidemiei

Ambasada Chinei la Bucureşti a precizat, la solicitarea Mediafax, că au existat observaţii neprietenoase la adresa comunităţii chineze din România, în contextul epidemiei cu noul coronavirus.

1903 afișări
Imaginea articolului Ambasada Chinei în România susţine că au existat observaţii neprietenoase la adresa comunităţii chineze, în contextul epidemiei

Ambasada Chinei în România susţine că au existat observaţii neprietenoase la adresa comunităţii chineze

Potrivit purtătorului de cuvânt al misiunii diplomatice, cei mai mulţi români au reacţionat rational şi pozitiv faţă de chinezii din România, dar au existat şi momente neplăcute.

“Poporul român este în general obiectiv şi raţional în înţelegerea epidemiei. Mulţi prieteni şi-au exprimat simpatia şi condoleanţele faţă de poporul chinez şi au apreciat eforturile Chinei de a controla epidemia, ceea ce reflectă pe deplin prietenia tradiţională dintre popoarele celor două ţări. În acelaşi timp, se ştie şi faptul că unii oameni care au înţeles greşit epidemia au făcut observaţii neprietenoase comunităţii de chinezi stabiliţi în România, iar noi ne opunem ferm acestui lucru”, se arată într-un comunicat de presă al Ambasadei Chinei.

Precizarea vine în contextul în care noul coronavirus a provocat un val de xenofobie în lumea întreagă. Numeroase restaurante şi magazine au refuzat să accepte clienţi chinezi, turiştii au fost agresaţi verbal pe stradă, iar în Malaysia o petiţie pentru interzicerea accesului chinezilor în ţară a fost semnată de 500.000 de oameni.

În China, autorităţile au plasat în carantină zeci de milioane de oameni din mai multe regiuni, au construit spitale pentru persoanele infectate şi încearcă să producă de urgenţă un vaccin pentru coronavirus.

“La 30 ianuarie, investiţiile Chinei în prevenirea şi controlul epidemiei au ajuns la 3,94 miliarde de dolari SUA. În Hubei au fost construite trei spitale noi, inclusiv Spitalul Huoshenshan, care a fost finalizat şi pus în funcţiune în timp de 10 zile. Datorită eforturilor neîntrerupte ale Chinei, rata de mortalitate a noului coronavirus la nivel naţional a fost menţinută sub 2,1%, mult mai mică decât cea a altor epidemii şi mai mică decât rata de 17,4% a gripei americane H1N1 din 2009. Începând cu 1 februarie, numărul de persoane care au fost vindecate a depăşit în mod clar numărul de decese, acesta fiind un semn important că epidemia este controlabilă şi curabilă”, mai precizează comunicatul de presă remis agenţiei Mediafax de purtătorul de cuvânt al Ambasadei Chinei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
românia,
rasism,
boli

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici