Ambasadorul britanic la Bucureşti: Rusia trebuie să elibereze marinarii şi navele cât de curând

Ambasadorul britanic la Bucureşti, Andrew Noble, a declarat, miercuri, că Rusia trebuie să recunoască integritatea teritorială şi suveranitatea Ucrainei şi să elibereze cât mai curând marinarii ucrainieni.

465 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul britanic la Bucureşti: Rusia trebuie să elibereze marinarii şi navele cât de curând

Ambasadorul britanic la Bucureşti: Rusia trebuie să elibereze marinarii şi navele cât de curând

"Suntem foarte îngrijoraţi de starea marinarilor luaţi ostatici de Rusia.Rusia trebuie să recunaoscă integritatea teritorială şi suveranitatea Ucrainei, trebuie să elibereze marinarii şi navele cât de curând posibil şi trebuie să opereze într-o manieră prin care să îşi respecte vecinii şi să lucreze pentru pacea şi securitatea din zonă", a declarat ambasadorul britanic la Bucureşti, Andrew Noble

Întrebat dacă acest conflict dintre Rusia şi Ucraina ar putea escalada, Noble a precizat: "Nu doresc să fac nicio previziune despre cum va evolua acest conflict. Este clar că oamenii din Rusia, din Ucraina şi din ţările vecine s-ar simţi mai bine dacă acesta va fi rezolvat rapid şi paşnic".

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a declarat că nu au informaţii privind condiţiile pentru repatrierea navelor şi marinarilor ucraineni reţinuţi în urma incidentului din Marea Neagră, informează agenţia de ştiri Tass. O instanţă din Simferopol a decis marţi plasarea a 12 marinari ucraineni în detenţie preventivă pentru o perioadă de două luni, aceştia fiind acuzaţi de trecerea ilegală a frontierei cu ameninţarea folosirii de mijloace violente ori folosirea de mijloace violenţe. Acuzaţii riscă până la 6 ani de detenţie dacă sunt găsiţi vinovaţi. Miercuri, o instanţă din Simferopol va lua o decizie în ceea ce priveşte restricţiile preventive ce vor fi aplicate în cazul a altor nouă marinari ucraineni, inclusiv agenţi ai serviciului secret de la Kiev, capturaţi după incidentul din Marea Neagră. Trei marinari, răniţi în acest incident, sunt în stare de arest la Kerci.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici