Ambasadorul ceh, ucis în atentatul din Islamabad

Ambasadorul ceh în Pakistan, Ivo Zdarek, a fost ucis în atentatul sinucigaş de la Hotelul Marriott din Islamabad, a anunţat duminică premierul pakistanez.

33 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul ceh, ucis în atentatul din Islamabad

Ambasadorul Cehiei, declarat dispărut după atentatul din Islamabad (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Premierul Yousaf Raza Gilani a declarat că 53 de persoane au fost ucise în atentatul de sâmbătă. "Ambasadorul ceh se află printre ele. A fost identificat", a declarat Gilani.

Hotelul Marriott din Islamabad a fost ţinta, sâmbătă seara, unui atentat sinucigaş cu maşină capcană care a provocat moartea a aproximativ 60 de persoane.

"Ambasadorul Ivo Zdarek a fost declarat dispărut după ce ne-a telefonat de la Marriott, la câteva minute după explozie, cerând să fie evacuat", a explicat pentru AFP Jaroslav Kalfirt, şeful adjunct al misiunii diplomatice cehe, contactat prin telefon.

"De atunci încercăm să îl găsim, în cooperare cu poliţia şi Ministerul pakistanez de Externe, dar totul este în zadar", a adăugat diplomatul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici