Ambasadorul Chinei în SUA îndeamnă Beijingul şi Washingtonul să evite războiul comercial

Beijingul şi Washingtonul trebuie să evite un război comercial, a declarat miercuri ambasadorul Chinei în Statele Unite, Cui Tiankai, adăugând că statul chinez preferă să rezolve disputa prin negocieri, relatează site-ul agenţiei Reuters.

146 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul Chinei în SUA îndeamnă Beijingul şi Washingtonul să evite războiul comercial

Ambasadorul Chinei în SUA îndeamnă Beijingul şi Washingtonul să evite războiul comercial

"Încă preferăm negocierea, însă este nevoie de ambele părţi", a declarat oficialul chinez în urma unei întrevederi cu noul secretar de Stat, John Sullivan.

"Vom vedea cum vor acţiona Statele Unite", a adăugat acesta.

Cui Tiankai a afirmat că în cadrul întâlnirii au fost discutate toate aspectele relaţiei SUA-China, pe care acesta a descris-o ca fiind "cuprinzătoare şi complexă".

"Am discutat despre relaţie în general, inclusiv despre aspectele privind comerţul", a mai adăugat ambasadorul chinez.

Cui Tiankai şi oficiali americani din cadrul Departamentului de Stat au informat că întrevederea fusese planificată înainte ca Washingtonul să propună o listă cu importuri din China care ar putea fi vizate de taxe suplimentare.

China şi Statele Unite ar putea discuta despre această problemă în cadrul întâlnirii Fondului Monetar Internaţional şi Băncii Mondiale, care va avea loc în perioada 20-22 aprilie.

Un oficial american a informat că încă nu a fost planificată o discuţie bilaterală între China şi SUA.

Scopul declarat al taxelor vamale suplimentare este de a forţa Beijingul să-şi schimbe practicile guvernamentale despre care autorităţile SUA afirmă că înlesnesc transferul "nerentabil" de proprietate intelectuală americană către companii chineze. Ca răspuns la taxele vamale suplimentare impuse luna trecută de SUA la importurile de aluminiu şi oţel, Beijingul a anunţat recent că va introduce o taxă specială de până la 25% pentru 128 de produse de import din SUA, inclusiv produse din carne de porc, vin, fructe, aluminiu reciclat şi oţel laminat.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici