Ambasadorul israelian în Suedia, atacat cu un pantof (Video)

Ambasadorul Israelului în Suedia, Benny Dagan, a fost atacat cu un pantof în timp ce ţinea un discurs la Universitatea din Stockholm, relatează ynetnews.com.

27 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul israelian în Suedia, atacat cu un pantof (Video)

Ambasadorul israelian în Suedia, atacat cu un pantof în timpul unui discurs

Dagan vorbea despre recenta operaţiune israeliană în Fâşia Gaza, când un bărbat de 35 de ani şi o femeie de 25 au aruncat spre el cu un pantof şi o carte. Cei doi agresori au fost arestaţi.

Ambasadorul israelian, care nu a fost rănit, a continuat discursul în pofida incidentului.

"Acest lucru nu mă va împiedica să discut cu comunitatea din Suedia. Ca reprezentanţi ai Israelului, este datoria noastră să prezentăm lupta dreaptă a statului evreu. Apariţiile mele publice sunt importante pentru mulţi prieteni ai Israelului din Suedia. Duşmanii mei vor evitarea apariţiilor publice", a declarat ambasadorul.

La sfârşitul anului trecut, un jurnalist irakian a aruncat cu o pereche de pantofi asupra fostului preşedinte american George W. Bush fără să îl atingă şi l-a insultat. Incidentul a avut loc la Bagdat, în momentul în care Bush strângea mâna premierului irakian.

Şi premierul chinez Wen Jiabao a fost victima unui astfel de incident. În timpul unui discurs susţinut la Universitatea Cambridge, un manifestant s-a ridicat şi a aruncat cu pantoful sport în direcţia liderului chinez, strigând "este un scandal", înainte de a fi prins şi scos din sală.

Citeşte şi:

Premierul chinez, atacat cu un pantof în Marea Britanie (Video)

Un jurnalist şi-a aruncat pantofii asupra lui George W. Bush, la Bagdad (Video)

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici