Ambasadorul rus la ONU: Politica "nesăbuită" a Kievului a dus la tensionarea situaţiei în Ucraina

Tensionarea situaţiei în sud-estul Ucrainei este o "consecinţă directă" a politicii "nesăbuite" a autorităţilor de la Kiev, a declarat joi ambasadorul rus la ONU, Vitali Ciurkin, citat de agenţia RIA Novosti.

763 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul rus la ONU: Politica "nesăbuită" a Kievului a dus la tensionarea situaţiei în Ucraina

Vitali Ciurkin (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Tensionarea din prezent a situaţiei în sud-estul Ucrainei este o consecinţă directă a politicii nesăbuite a Kievului, care duce un război împotriva propriului popor", a apreciat Ciurkin.

În opinia sa, Kievul "luptă împotriva celor care au un alt punct de vedere, interzice partide politice şi activitatea unor instituţii de presă".

Declaraţiile lui Ciurkin intervin în contextul unor acuzaţii ale Kievului şi Occidentului vizând o "incursiune rusă" în estul Ucrainei.

La rândul său, ambasadorul Statelor Unite la Naţiunile Unite, Samantha Power, a declarat joi că Rusia trebuie să înceteze "minciunile" şi operaţiunile de alimentare a conflictului din Ucraina.

Administraţia prooccidentală de la Kiev a acuzat joi că "trupe ruse" au preluat controlul asupra oraşului frontalier strategic Novoazovsk, situat la 100 de kilometri sud de bastionul rebel Doneţk. Însă Rusia a negat informaţiile că ar fi trimis militari să lupte în Ucraina.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici