Ambasadorul Turciei revine la post în Statele Unite

Ambasadorul Turciei la Washington, Nabi Sensoy, rechemat la Ankara pe fondul disensiunilor referitoare la recunoaşterea genocidului armean, a revenit luni la post, relatează agenţia Anatolia, citată de AFP.

3 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul Turciei revine la post în Statele Unite

Ambasadorul Turciei revine la post în Statele Unite

Turcia îşi rechemase ambasadorul din Statele Unite pentru consultări, după adoptarea de către o comisie a Consgresului SUA, la 10 octombrie, a unui proiect prin care se recunoştea că masacrarea armenilor de către fostul Imperiu Otoman constituie acte de genocid.

Cazul a stârnit disensiuni grave între Ankara, care refuză recunoaşterea genocidului armean, şi Washington, care are nevoie de sprijinul logistic al Turciei pentru operaţiunile din Irak.

Pe fondul tensiunilor, susţinerea pentru proiectul de lege a scăzut în rândul membrilor democraţi ai Camerei Reprezentânţilor, astfel că proiectul ar putea fi respins în sesiunea plenară.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici