Ambasadorul UE în Sudan, agresat în reşedinţa oficială

Ambasadorul Uniunii Europene în Sudan a fost agresat în reşedinţa oficială din oraşul Khartoum, în contextul conflictului armat din această ţară, anunţă Josep Borrell Fontelles, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate.

829 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul UE în Sudan, agresat în reşedinţa oficială

Ambasadorul UE în Sudan, agresat în reşedinţa oficială

"Securitatea reprezentanţelor diplomatice şi a personalului este responsabilitatea principală a autorităţilor sudaneze", a declarat Josep Borrell, într-un mesaj postat pe Twitter, conform postului de televiziune BBC News.

Borrell nu a oferit detalii despre atac, dar un purtător de cuvânt al Serviciului European de Acţiune Externă (EEAS) a declarat că starea ambasadorului UE în Sudan este bună.

Ambasadorul UE în Sudan este Aidan O'Hara, un diplomat irlandez.

Nabila Massrali, purtător de cuvânt al Serviciului European de Acţiune Externă (EEAS), a declarat că "securitatea personalului diplomatic este prioritară", precizând însă că membrii delegaţiei UE nu au fost evacuaţi după atacul asupra ambasadorului. Oficialii de la Bruxelles evaluează situaţia din Sudan.

Atacul asupra ambasadorului reprezintă "o încălcare gravă a Convenţiei de la Viena", a atras atenţia Josep Borrell.

Confruntările armate dintre serviciile de securitate sudaneze şi grupul paramilitar Forţele de Susţinere Rapidă (RSF) s-au soldat cu cel puţin 185 de morţi şi peste 1.800 de răniţi, a declarat luni seară emisarul Naţiunilor Unite, Volker Perthes.

Ambele părţi revendică deţinerea controlului asupra diverselor zone din capitala ţării, Khartoum. În conflict au fost efectuate numeroase raiduri aeriene şi sunt utilizate sisteme de artilerie şi armament greu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sudan,
ue,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici