Ambiţiile nucleare ale lui Putin: Cum Rusia îşi extinde arsenalul şi ce înseamnă asta pentru lume

  • Rusia trimite rachete Iskander în Belarus, ameninţând Ucraina şi NATO.
  • Iskander poate transporta focoase nucleare până la 500 km.
  • Rusia construieşte depozite speciale pentru arme nucleare în Belarus.
1268 afișări
Imaginea articolului Ambiţiile nucleare ale lui Putin: Cum Rusia îşi extinde arsenalul şi ce înseamnă asta pentru lume

Rusia îşi arată muşchii nucleari în Belarus, unde a trimis rachete Iskander capabile să transporte focoase nucleare.

Aceste rachete, fabricate exclusiv în Rusia, se recunosc după roţile duble şi compartimentul dreptunghiular de lansare. Preşedintele Putin a anunţat cu mândrie acest transfer, sporind riscul unui atac nuclear din Belarus asupra Ucrainei sau chiar a statelor membre NATO, precum Polonia.

Rachetele ruseşti Iskander precum cele văzute în acest material mediatic de pe WSJ, sunt capabile să lanseze focoase nucleare.

Au apărut pe terenurile de antrenament militar din Belarus, deoarece Rusia îşi propune să-şi extindă capacităţile nucleare acolo. Rachetele Iskander sunt fabricate numai în Rusia. Se disting prin setul dublu de roţi de pe şasiul principal şi acest compartiment dreptunghiular din care lansează racheta.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, s-a lăudat în mod repetat cu transferul lor în Belarus, sporind ameninţarea unui atac nuclear de acolo.

Apoi, în februarie 2023, imagini din presa de stat din acelaşi loc arată soldaţi beloruşi care se antrenează acolo cu rachete Iskander aprovizionate de ruşi. La câteva mile distanţă de acest teren de antrenament, în iulie 2023, putem vedea un garaj pentru a depozita unele dintre lansatoarele ruseşti. Garajul nu exista în august 2022. În altă parte din districtul Asipovichy, observatorii de arme nucleare au început să monitorizeze o altă unitate de depozitare în primăvara anului 2023 după ce un raport de informaţii american scurs a dezvăluit că Rusia se gândeşte să găzduiască focoase nucleare, potrivit naratorului de la Wall Street Journal.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici