Amenda record pe care a primit-o un taiwanez care a sfidat carantina de 7 ori în trei zile

  • Un taiwanez care a sfidat carantina de 7 ori în trei zile a primit o amendă de 35.000 dolari.
  • Este cea mai mare dată în Taiwan până acum.
  • În decembrie anul trecut, un muncitor din Filipine aflat în carantină în Taiwan a fost amendat pentru că a ieşit 8 secunde din cameră.
1020 afișări
Imaginea articolului Amenda record pe care a primit-o un taiwanez care a sfidat carantina de 7 ori în trei zile

Amendă de 35.000 dolari unui taiwanez care a sfidat carantina de 7 ori în trei zile

Conform CNN, bărbatul locuieşte în Taichung, în centrul Taiwanului, şi era în carantină după ce a revenit dintr-o călătorie de afaceri în China.

Potrivit TTV News, bărbatul şi-a părăsit locuinţa de şapte ori în doar trei zile pentru a merge la cumpărături, pentru a-şi repara maşina şi multe altele. A fost descoperit după ce, se pare, s-a certat cu un vecin şi acesta l-a reclamat.

Autorităţile din Taichung au confirmat că bărbatul s-a întors din China pe 21 ianuarie şi trebuia să stea în carantină 14 zile.

Primarul din Taichung, Lu Shiow-yen, a spus că infracţiunea este gravă şi bărbatul „trebuie să primească o pedeapsă severă”.

În plus faţă de amenda de 35.000 de dolari - cea mai mare dată în Taiwan - bărbatul va trebui să plătească 107 dolari pe zi pentru costul carantinei.

Taiwan este una din zonele cu cel mai mare succes în lume în ce priveşte stăpânirea coronavirusului. Şi-a închis frontiera din timp, a implementat teste în masă şi urmărirea contactelor şi a aplicat strict carantinele.

În decembrie 2020, un muncitor migrant din Filipine a fost amendat cu 3.500 de dolari pentru încălcarea carantinei, timp de opt secunde. Bărbatul, care se afla în carantină într-un hotel, a ieşit scurt pe hol şi a fost prins.

Insula de 23 de milioane de oameni a înregistrat doar 889 de cazuri de coronavirus şi şapte decese, potrivit datelor de la Universitatea Johns Hopkins.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici