Amenzi de până la 500 de euro pentru persoanele care mănâncă în centrul istoric al Romei

Municipalitatea din Roma, de dreapta, a adoptat o ordonanţă ce intră în vigoare marţi şi prevede o amendă de până la 500 de euro pentru persoanele care mănâncă sandvişuri în centrul istoric al oraşului, a anunţat presa.

236 afișări
Imaginea articolului Amenzi de până la 500 de euro pentru persoanele care mănâncă în centrul istoric al Romei

Amenzi de până la 500 de euro pentru persoanele care mănâncă în centrul istoric al Romei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Este interzisă camparea sau instalarea unor adăposturi improvizate şi oprirea pentru a mânca sau a bea, astfel ca aceste zone, care au o valoare istorică şi arhitecturală deosebită să fie utilizate exclusiv ca loc în care să te poţi bucura de panoramă", afirmă această ordonanţă.

Interdicaţia va fi valabilă până la 31 decembrie şi prevede amenzi cuprinse între 25 şi 500 de euro.

Ordonanţe similare au fost adoptate în mai multe oraşe italiene, cum ar fi Veneţia, Florenţa sau Bologna, unde sunt aplicate doar în centrul istoric, în apropierea celor mai cunoscute situri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici