America neagă că a efectuat experimente biologice în Ucraina

Rusia a susţinut, fără nicio dovadă, că armele biologice sunt dezvoltate în laboratoarele din Ucraina, cu sprijinul Statelor Unite. SUA declară că această acuzaţie este „un nonsens total” şi că Rusia inventează naraţiuni false pentru a-şi justifica acţiunile în Ucraina.

842 afișări
Imaginea articolului America neagă că a efectuat experimente biologice în Ucraina

America neagă că desfăşura experimente biologice în Ucraina

Rusia a susţinut, fără nicio dovadă, că armele biologice sunt dezvoltate în laboratoarele din Ucraina cu sprijinul Statelor Unite.

SUA declară că această acuzaţie este „un nonsens total” şi că Rusia inventează naraţiuni false pentru a-şi justifica acţiunile în Ucraina, transmite BBC

Rusia a acuzat SUA şi Ucraina că lucrează cu „patogeni periculoşi” în 30 de laboratoare din întreaga ţară. Agenţii patogeni sunt microorganisme care pot provoca boli, inclusiv tulpini de coronavirus, antrax, pestă porcină şi holeră. 

Dar în realitate Ucraina are zeci de laboratoare de cercetare pentru  a atenua ameninţările bolilor infecţioase. 

Unele dintre aceste laboratoare primesc sprijin financiar şi de altă natură din partea SUA, Uniunea Europeană şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) - aşa cum este cazul în multe alte ţări.

În ciuda afirmaţiilor ruseşti că acestea sunt laboratoare „secrete”, detalii despre implicarea SUA pot fi găsite pe site-ul ambasadei SUA care afirmă că finanţează munca în laboratoarele ucrainene pentru a combate bolile periculoase

În plus, SUA şi-au înfiinţat „ Programul de reducere a ameninţărilor biologice ” în anii 1990, după căderea Uniunii Sovietice. 

În cadrul acestui program, anumite laboratoare primesc finanţare din SUA pentru modernizare şi echipamente, dar sunt gestionate local, nu de SUA.

Departamentul de Apărare al SUA lucrează în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii al Ucrainei din 2005 pentru a îmbunătăţi laboratoarele de sănătate publică ale ţării.

SUA oferă suport tehnic şi, potrivit Ambasadei SUA în Ucraina, „colaborează cu ţările partenere pentru a contracara ameninţarea cu focare (intenţionale, accidentale sau naturale) ale celor mai periculoase boli infecţioase din lume”.

Nu există dovezi că americanii lucrează pentru a produce arme biologice 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici