Americanii capturaţi de ruşi în Ucraina se află în Doneţk

  • Apar informaţii noi despre cei doi americani luaţi prizonieri.
  • Cei doi americani capturaţi în Ucraina se află, momentan, în regiunea pro-rusă Doneţk (estul ţării), transmite agenşţia rusă Interfax, marţi.
684 afișări
Imaginea articolului Americanii capturaţi de ruşi în Ucraina se află în Doneţk

FOTO CNN

Dacă se confirmă informaţia, americanii Andy Huynh (27 de ani) şi Alexander Drueke (39 de ani), pot avea probleme, riscând să fie puşi sub acuzare de autorităţile separatiste şi riscă pedeapsa cu moartea. „Cei doi mercenari americani au fost prinşi în Ucraina şi se află în Doneţk acum”, relatează Interfax, conform sursei sale.
 
Reuters a încercat să confirme informaţia, dar fără succes. Purtătorul de cuvânt al separatiştilor din Doneţk a refuzat să ofere declaraţii.
 
Luni, Kremlinul a recunoscut că a capturat doi americani în Ucraina şi a oferit şi „argumente”: „cei doi sunt mercenari şi trebuie traşi la răspundere pentru crimele lor”.
 
„Cei doi au fost implicaţi în activităţi ilegale pe teritoriul Ucrainei. Au fost implicaţi în focuri de armă şi bombardamente asupra personalului nostru militar. Îşi puneau viaţa în pericol”, a declarat Peskov, purtătorul de cuvânt de la Kremlin. „Şi ar trebui să fie traşi la răspundere pentru aceste crime pe care le-au comis. Acele crime trebuie să fie investigate...Singurul lucru care este clar este că au comis crime. Ei nu sunt în armata ucraineană. Ei nu fac obiectul Convenţiei de la Geneva”, a mai argumentat oficialul.
 
Membrii familiei au declarat săptămâna trecută că cei doi bărbaţi au plecat în Ucraina ca luptători voluntari şi au dispărut.
 
La începutul lunii, Shaun Pinner şi Aiden Aslin (Marea Britanie), precum şi Brahim Saadoun (Maroc) au fost condamnaţi la moarte de către un tribunal pro-rus din aceeaşi regiune, după ce au fost prinşi că luptau de partea armatei ucrainene.
 
Autoproclamatele Republici Populare Doneţk şi Lugansk aplică pedeapsa cu moartea.
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici