Kremlinul recunoaşte că a capturat doi americani în Ucraina: Sunt mercenari şi trebuie traşi la răspundere pentru crimele lor

Doi americani reţinuţi în Ucraina în timp ce luptau de partea ucraineană au fost mercenari care au pus în pericol vieţile militarilor ruşi şi ar trebui să răspundă pentru acţiunile lor, a declarat luni Kremlinul.

791 afișări
Imaginea articolului Kremlinul recunoaşte că a capturat doi americani în Ucraina: Sunt mercenari şi trebuie traşi la răspundere pentru crimele lor

Comentariile purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, au fost prima recunoaştere formală a faptului că cei doi bărbaţi, identificaţi în rapoartele americane ca fiind Andy Huynh, 27 de ani, din Hartselle, Alabama, şi Alexander Drueke, 39 de ani, din Tuscaloosa, Alabama, sunt reţinuţi şi fac obiectul unei anchete, scrie Reuters.

"Ei sunt mercenari. Au fost implicaţi în activităţi ilegale pe teritoriul Ucrainei. Au fost implicaţi în focuri de armă şi bombardamente asupra personalului nostru militar. Îşi puneau viaţa în pericol", a declarat Peskov.

"Şi ar trebui să fie traşi la răspundere pentru aceste crime pe care le-au comis. Acele crime trebuie să fie investigate...Singurul lucru care este clar este că au comis crime. Ei nu sunt în armata ucraineană. Ei nu fac obiectul Convenţiei de la Geneva".

Membrii familiei au declarat săptămâna trecută că cei doi bărbaţi au plecat în Ucraina ca luptători voluntari şi au dispărut.

Presa rusă a difuzat săptămâna trecută imagini cu ei capturaţi în timp ce luptau pentru Ucraina.

Peskov nu a vrut să dezvăluie unde au fost reţinuţi bărbaţii.

Doi britanici şi un marocan au fost deja condamnaţi de o instanţă aflată sub jurisdicţia separatiştilor din Doneţk, pe motiv că erau mercenari şi nu se supun Convenţiei de la Geneva care reglementează prizonierii de război.

Kievul a condamnat hotărârea judecătorească ca fiind lipsită de autoritate şi a declarat că luptătorii erau membri ai forţelor armate ucrainene şi, prin urmare, erau supuşi protecţiilor Convenţiei de la Geneva.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici