Americanii comandă 2,5 milioane de doze de vaccin împotriva variolei maimuţei

Guvernul american a comandat încă 2,5 milioane de doze de vaccin al companiei Bavarian Nordic împotriva focarelor de variola maimuţei, a anunţat vineri Departamentul de Sănătate şi Servicii Umane, citat de Reuters.

194 afișări
Imaginea articolului Americanii comandă 2,5 milioane de doze de vaccin împotriva variolei maimuţei

Sursa - Hepta

Vaccinul a fost deja autorizat atât pentru variolă, cât şi pentru variola maimuţei în Statele Unite, unde se numeşte Jynneos.

Guvernul american îşi intensifică eforturile de combatere a variolei maimuţei prin trimiterea a sute de mii de doze de vaccin către state în următoarele luni, extinzând accesul celor mai expuşi la risc şi sporind aprovizionarea zonelor cu un număr mare de cazuri.

La nivel mondial, au fost înregistrate peste 3.400 de cazuri de variolă şi un deces de la începutul epidemiei, în luna mai, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Bavarian Nordic a precizat că totalul de vaccinuri în SUA va ajunge la aproximativ 4,4 milioane de doze.

"Această comandă de vaccin Jynneos suplimentar ne va ajuta să distribuim mai mult vaccin rapid, ştiind că avem mai multe doze pe drum în lunile următoare", a declarat secretarul HHS, Xavier Becerra.

Livrările în cadrul celui mai recent contract vor începe în al patrulea trimestru al anului 2022 şi vor continua până la începutul anului 2023, a precizat compania.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sua,
vaccin,
variola

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici