Americanii fac comisie independentă pentru a cerceta atacul asupra Capitoliului

  • Cinci morţi, printre care un ofiţer, sunt victimele incidentelor de la începutul anului.
  • Americanii aşteaptă ca ancheta să ofere un răspuns până pe 31 decembrie 2021.
236 afișări
Imaginea articolului Americanii fac comisie independentă pentru a cerceta atacul asupra Capitoliului

Americanii fac comisie independentă pentru a cerceta atacul asupra Capitoliului

Camera Reprezentanţilor SUA a votat miercuri pentru naşterea unei comisii independente care are misiunea să cerceteze atacul de pe 6 ianuarie 2021 asupra Capitoliului de către susţinătorii fostului preşedinte Donald Trump.

În ultimele două zile, liderul republican al Casei, Kevin McCarthy, şi liderul republican al Senatului, Mitch McConnell, au lucrat la uciderea unui proiect de lege pentru a stabili comisia de investigare a violenţei care a lăsat în urmă cinci morţi, inclusiv un ofiţer de poliţie din Capitol.

Totuşi, Camera a votat cu 252-175 pentru a aproba înfiinţarea comisiei, care a copiat forma structurii care a cercetat atacurile din 11 septembrie 2001 asupra Statelor Unite. Proiectul de lege merge acum la Senat. 

Toţi cei 10 republicani ai Camerei care au votat pentru acuzarea lui Trump în ianuarie au votat acum pentru înfiinţarea comisiei.

Liderul majorităţii Camerei, Steny Hoyer, un democrat, a declarat că McCarthy „a obţinut ceea ce a cerut” într-un compromis asupra structurii comisiei. McCarthy este un apropiat al lui Trump.

McConnell a anunţat că nu va sprijini proiectul de lege al Camerei, numindu-l „propunerea înclinată şi dezechilibrată a Camerei Democraţilor” şi a declarat că investigaţiile existente la Congres sunt suficiente.

"Nu vor continua să lipsească investigaţiile solide", a dat asigurări McConnell, care în ianuarie a spus că mulţimea care a atacat Capitolul a fost „hrănită cu minciuni” şi „provocată” de Trump şi de alţii.

Americanii speră că înfiinţarea unei astfel de comisii să le ofere perspectiva aflării adevărului, şi nu o posibilitate de a îngropa cazul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici