Americanii primesc pachete misterioase, pe care nu le-au comandat, cu seminţe din China. Care este motivul

  • Mai multe state americane au emis avertizări, după ce cetăţenii au primit pachete misterioase nesolicitate
  • Se pare că acestea conţin seminţe şi ar proveni din China
  • Autorităţile îi sfătuiesc pe oameni să nu planteze seminţele, pentru că ar putea distruge culturile din jur
8705 afișări
Imaginea articolului Americanii primesc pachete misterioase, pe care nu le-au comandat, cu seminţe din China. Care este motivul

Americanii primesc pachete misterioase, pe care nu le-au comandat FOTO Profimedia

Cetăţenii mai multor state americane au raportat faptul că au primit pachete misterioase, nesoilicitate, ce conţin seminţe neidentificate, informează CNN. Coletele au înscrise pe ele caractere chinezeşti şi par să fie trimise din China.
 
Mai mulţi specialişti în agricultură din SUA avertizează populaţia şi spun că seminţele ar putea fi ale unor specii de plante invazive.
 
„Plantele invazive produc ravagii asupra mediului, distrug plantele şi insectele şi afectează culturile", a spus Departamentul pentru Agricultură din Virginia. "Dacă primiţi astfel de seminţe, nu le plantaţi!", este avertismentul autorităţilor din mai multe state americane, care le transmit cetăţenilor să nu deschidă pachetele şi să păstreze eticehta intactă, pentru ca specialiştii să le poată investiga.
 
Nu este clar cine trimite aceste pachete, care este scopul şi dacă într-adevăr ele sunt dăunătoare. Totuşi, au apărut mai multe explicaţii în mediul online, iar cea mai plauzibilă este legată de un tip de înşelătorie numit "brushing".
 
Aceasta presupune ca vânzătorii ce listează produse pe platforme de tip Amazon să creeze conturi cu un nume şi o adresă ce nu le aparţin, după care să trimită produse nesolicitate, de valoare mică, destinatarilor. Imediat ce coletele sunt livrate, vânzătorii se folosesc de contul fals pentru a scrie recenzii pozitive, cu scopul de a urca în căutările de pe aceste platforme.
 
Plantele şi seminţele ce ajung în SUA sunt strict controlate şi trebuie să fie însoţite de certificate care asigură că acestea nu sunt purtătoare de dăunători sau boli.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici