Amerindienii din Canada au primit saci pentru cadavre pentru prevenirea gripei A H1N1

Ministerul canadian al Sănătăţii a trimis un stoc de saci pentru cadavre către comunităţi amerindiene în cadrul măsurilor de prevenţie împotriva gripei H1N1, provocând proteste în mai multe triburi care au trimis miercuri un comunicat presei.

115 afișări
Imaginea articolului Amerindienii din Canada au primit saci pentru cadavre pentru prevenirea gripei A H1N1

Ministrul federal al Sănătăţii, Leona Aglukkaq (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Primele Naţiuni (denumirea oficială a populaţiei indigene) Wasagamach, Saint Theresa Point et Garden Hill sunt îngrozite să primească zeci de saci pentru cadavre trimise de ministeul Sănătăţii în cadrul planului de prevenire a gripei H1N1", precizează şefii triburilor.

"Mă întreb dacă responsabilii de la Sănătate ştiu lucruri pe care noi nu le ştim", a declarat unul dintre ei, marele şef David Harper, înainte de a adăuga: "Nu ne trimiteţi saci pentru cadavre, ajuatţi-me să ne organizăm, trimiteţi-ne medicamente".

Potrivit estimărilor făcute de autorităţi, populaţiile autohtone vor suferi mai mult de gripă decât canadienii din cauza condiţiilor dificile de viaţă şi de igienă în care trăiesc.

Un alt şef, Jerry Knott, a precizat că sosirea a 30 de saci pentru cadavre a îngrijorat mulţi membri ai comunităţii Wasagamack.

Ministrul federal al Sănătăţii, Leona Aglukkaq, întrebată despre demersul populaţiei autohtone, a precizat că a cerut o "anchetă imediată" în serviciile sale.

Potrivit ultimului bilanţ anunţat miercuri de Aglukkaq, gripa H1N1 a ucis 76 de persoane în Canada.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici