AMN prezintă un joc pe Internet în care se aruncă papuci în oficiali comunişti din R.Moldova

Membri ai Alianţei Moldova Noastră (AMN) din R.Moldova au prezentat la o conferinţă de presă un joc pe Internet în care jucătorul aruncă papuci în oficiali din Guvern şi reprezentanţi ai Partidului Comuniştilor (PCRM) pentru a aduna puncte, transmite Info-Prim Neo, în pagina electronică.

61 afișări
Imaginea articolului AMN prezintă un joc pe Internet în care se aruncă papuci în oficiali comunişti din R.Moldova

AMN prezintă un joc pe Internet în care se aruncă papuci în oficiali comunişti din R.Moldova

Membrii AMN au spus că jocul se numeşte "Să dăm papucii Partidului Comuniştilor", ceea ce are rezonanţe similare lozincii electorale a AMN din actuala campanie pentru alegerile anticipate.

Reprezentanţi ai AMN au precizat că misiunea partidelor democratice în această campanie este să dea papucii comuniştilor, în timp ce "misiunea PCRM este să fraudeze alegerile". Drept exemplu, Victor Osipov, unul din candidaţii AMN la mandatul de deputat, a invocat o scrisoare a unui procuror din Ungheni prin care el ar recomanda unor poliţişti să cerceteze figuri marcante din AMN care activează în acest raion.

Gheorghe Susarenco, alt membru al AMN, a subliniat că autorităţile comuniste nu respectă rezoluţiile referitoare la evenimentele din 7 aprilie, adoptate de Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei şi de Parlamentul European. În aceste documente, cele două foruri cer autorităţilor moldovene, între altele, să investigheze acuzaţiile de încălcare a drepturilor omului, după 7 aprilie, şi să asigure prezenţe echitabile pentru politicieni în mass-media.

"Toţi judecătorii din nordul Moldovei sunt în concediu. Unii din ei – chiar preşedinti ai birourilor electorale. Cui să facem noi sesizările noastre? Cum facem noi alegerile prin prisma rezoluţiilor respective?", s-a întrebat Susarenco. Gheorghe Susarenco a dat ca exemple de presupuse fraude cazuri când poliţişti au împiedicat plasarea de afişe electorale sau când primăria satului Valcinet din Ocniţa a chemat sătenii să privească filmul de propagandă pro-PCRM "Atac asupra Moldovei".

Reprezentantul AMN la Comisia Electorală Centrală (CEC), Nicolae Răileanu, a vorbit despre felul în care Curtea Supremă de Justiţie (CSJ) a dat câştig de cauză AMN într-un caz împotriva CEC, prin care obligă atât CEC, cât şi Consiliul Coordonator al Audiovizualului să ia decizii pe marginea sesizărilor concurenţilor electorali. Anterior, CEC a decis că litigiile electorale pot fi examinate doar de către judecătorii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici