Amplu atac aerian al Rusiei asupra Ucrainei în noaptea de luni spre marţi

Rusia a lansat în noaptea de luni spre marţi un amplu atac aerian asupra Ucrainei, vizând capitala şi mai multe oraşe, în timp ce cea mai mare parte a ţării şi-a petrecut noaptea în sunetul sirenelor de raid aerian, transmite Reuters.

6219 afișări
Imaginea articolului Amplu atac aerian al Rusiei asupra Ucrainei în noaptea de luni spre marţi

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Statul Major General al forţelor armate ucrainene a anunţat că, potrivit informaţiilor preliminare, sistemele de apărare aeriană ale Ucrainei au doborât 28 din cele 30 de drone de fabricaţie iraniană, lansate de Rusia.

Aproximativ 20 de ţinte inamice au fost identificate şi distruse de forţele şi apărarea noastră aeriană în spaţiul aerian din jurul Kievului, a declarat Serhiy Popko, şeful administraţiei militare de la Kiev, pe Telegram.

„Un alt atac aerian masiv asupra capitalei”, a spus Popko.

Administraţia militară din Lviv, un oraş cu aproximativ 700.000 de locuitori şi aflat la 70 km de graniţa cu Polonia, a anunţat că Rusia a lovit o „infrastructură critică” din oraş, declanşând un incendiu.

Potrivit rapoartelor preliminare, nu s-au înregistrat victime.

De asemenea, Iuri Malashko, şeful administraţiei militare a regiunii Zaporojie din sud-estul Ucrainei, a transmis pe Telegram că raidul Rusiei a vizat infrastructura de telecomunicaţii. Nu au fost raportate victime.

Reuters notează că nu a putut verifica independent aceste informaţii şi că nu a existat nicio reacţie din partea Rusiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici