Amplu plan de reforme fiscale pentru Statele Unite | Donald Trump anunţă intenţia diminuării impozitelor şi măsuri de reducere a şomajului

Donald Trump, preşedintele Statelor Unite, a anunţat marţi intenţia diminuării substanţiale a impozitelor pentru categoria de mijloc, în contextul în care Casa Albă şi Congresul urmează să prezinte detalii ale unui amplu plan de reforme fiscale, relatează site-ul agenţiei The Associated Press.

445 afișări
Imaginea articolului Amplu plan de reforme fiscale pentru Statele Unite | Donald Trump anunţă intenţia diminuării impozitelor şi măsuri de reducere a şomajului

Donald Trump anunţă intenţia diminuării impozitelor şi măsuri de reducere a şomajului

Donald Trump a avut întrevederi cu membri democraţi şi republicani ai Camerei Reprezentanţilor, preşedintele promiţând prezentarea "unui raport complet şi foarte detaliat".

"Vom reduce în mod substanţial impozitele pentru clasa de mijloc. Nu doar puţin, ci substanţial", a afirmat Donald Trump.

"Locurile de muncă vor reapărea, întrucât acum avem un sistem fiscal necompetitiv, dar vom deveni supercompetitivi", a adăugat Donald Trump.

Planul de reforme fiscale, cel mai amplu din ultimele trei decenii, prevede reducerea cotei de impozitare pentru cetăţenii bogaţi de la 39,6% la 35%, au declarat surse bine informate.

În plus, cota de impozitare pentru companiile mari va fi redusă la circa 20% de la 35%. Donald Trump ar fi vrut o rată de impozitare de 15% pentru corporaţii, dar ideea a fost respinsă de Paul Ryan, preşedintele Camerei Reprezentanţilor, care a argumentat că ar apărea riscuri mari de amplificare a datoriei suverane a SUA, aflată acum la nivelul de 20.000 de miliarde de dolari.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici