Analiză BBC: unde au ajuns alimente trimise din Ucraina după acordul ONU

BBC a publicat o analiză detaliată a cantităţii de alimente trimise din Ucraina de când a fost negociat acordul ONU.

10559 afișări
Imaginea articolului Analiză BBC: unde au ajuns alimente trimise din Ucraina după acordul ONU

Analiză BBC: unde au ajuns alimente trimise din Ucraina după acordul ONU

Primul transport a plecat la 1 august, după ce Rusia a ridicat blocajul naval impus Ucrainei, permiţând navelor să folosească un coridor sigur prin Marea Neagră.

Până la 24 octombrie, peste 8,6 milioane de tone de cereale şi alte produse alimentare fuseseră transportate din porturile ucrainene, potrivit ONU.

Deşi unele produse alimentare au ajuns direct în cele mai sărace ţări din lume, cifrele ONU arată că cele mai mari cantităţi au fost expediate la început către Spania, Turcia, Italia, China şi Olanda.

În septembrie, ONU a declarat că puţin sub 30% au ajuns în ţările cu venituri mai mici, în timp ce 44% au fost expediate către ţările cu venituri ridicate.

Dar ONU observă că cerealele care ajung la o destinaţie pot fi prelucrate şi apoi trimise în altă parte.

Milioane de tone de cereale şi produse alimentare, precum porumb şi ulei de floarea-soarelui, au rămas blocate în Ucraina după invazia rusă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ucraina,
alimente,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici