Anchetă asupra unei înregistrări cu puşcaşi marini urinând pe cadavrele unor afgani - VIDEO

Corpul puşcaşilor marini ai Statelor Unite a anunţat miercuri deschiderea unei anchete cu privire la o înregistrare video în care sunt surprinşi patru militari în timp ce urinează pe cadavrele a trei afgani prezentaţi drept talibani.

557 afișări
Imaginea articolului Anchetă asupra unei înregistrări cu puşcaşi marini urinând pe cadavrele unor afgani - VIDEO

Anchetă asupra unei înregistrări cu puşcaşi marini urinând pe cadavrele unor afgani (Imagine: Mediafax foto/AFP)

În această înegistrare video realizată de un amator postată pe Internet, filmată aparent în cursul unei operaţiuni în Afganistan, sunt surprinşi patru bărbaţi purtând uniforma americană în timp ce urinează pe trei cadavre însângerate, conştienţi că sunt filmaţi de o altă persoană.

"Nu am verificat încă originea sau autenticitatea acestei înregistrări video, dar aceste acte nu corespund deloc valorilor noastre şi nu îi reprezintă pe puşcaşii marini", subliniază US Marine Corps, un corp de elită al armatei americane, într-un comunicat.

"Acest lucru mi-a întors stomacul pe dos", a declarat căpitanul de navă John Kirby, un purtător de cuvânt al Pentagonului.

"Oricare ar fi circumstanţele sau indiferent despre ce este vorba în înregistrarea video, acesta este un comportament dezgustător, monstruos şi inacceptabil pentru orice persoană în uniformă", a denunţat oficialul american.

În Afganistan sunt staţionaţi aproximativ 20.000 de puşcaşi marini, în principal în regiunile Kandahar (sud) şi Helmand (sud-vest).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici