Anchetă Comisia Europeană: lanţurile valorice ale vehiculelor electrice din China beneficiază de subvenţii neloiale

În cadrul investigaţiei sale în curs, Comisia a concluzionat cu titlu provizoriu că lanţul valoric al vehiculelor electrice cu baterii (BEV) din China beneficiază de subvenţii neloiale, ceea ce cauzează un risc de producere a unui prejudiciu economic pentru producătorii de BEV din UE.

Urmărește
214 afișări
Imaginea articolului Anchetă Comisia Europeană: lanţurile valorice ale vehiculelor electrice din China beneficiază de subvenţii neloiale

Anchetă Comisia Europeană: lanţurile valorice ale vehiculelor electrice din China beneficiază de subvenţii neloiale

Investigaţia a examinat, de asemenea, consecinţele şi impactul probabil al măsurilor asupra importatorilor, a utilizatorilor şi a consumatorilor de BEV din UE. Pe baza constatărilor investigaţiei, Comisia a stabilit, cu titlu provizoriu, că este în interesul UE să remedieze efectele practicilor comerciale neloiale constatate, prin instituirea unor taxe compensatorii provizorii asupra importurilor de BEV din China.

În consecinţă, Comisia Europeană a comunicat miercuri, 12 iunie, în prealabil părţilor interesate nivelul taxelor compensatorii provizorii pe care intenţionează să le instituie asupra importurilor de BEV din China. În paralel, Comisia a contactat autorităţile chineze pentru a discuta aceste constatări şi posibilele modalităţi de soluţionare a problemei. Taxele individuale pe care Comisia intenţionează să le aplice celor trei producători chinezi incluşi în eşantion vor fi:

• BYD: 17,4 %;
• Geely: 20 %;
• SAIC: 38,1 %.

Alţi producători de BEV din China, care au cooperat în cadrul investigaţiei dar nu au fost incluşi în eşantion, vor face obiectul următoarei taxe medii ponderate: 21 %.

Toţi ceilalţi producători de BEV din China care nu au cooperat în cadrul investigaţiei vor face obiectul următoarei taxe reziduale: 38,1 %.

Constatările provizorii ale investigaţiei antisubvenţie a UE indică faptul că întregul lanţ valoric al BEV beneficiază în mare măsură de subvenţii neloiale din China şi că afluxul de importuri subvenţionate din China la preţuri scăzute în mod artificial reprezintă, prin urmare, o ameninţare de prejudiciu clar previzibil şi iminent pentru industria UE.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici