Anchetă în Japonia privind ameninţări cu moartea primite de ambasadoarea americană la Tokyo

Poliţia japoneză desfăşoară o anchetă după ce ambasada SUA din Tokyo a primit apeluri telefonice în care ambasadoarea Caroline Kennedy şi un alt emisar american au fost ameninţaţi cu moatea, au anunţat miercuri autorităţile, relatează Associated Press.

154 afișări
Imaginea articolului Anchetă în Japonia privind ameninţări cu moartea primite de ambasadoarea americană la Tokyo

Anchetă în Japonia privind ameninţări cu moartea primite de ambasadoarea americană la Tokyo (Imagine: Mediafax Foto / AP)

Poliţia din Tokyo anchetează mai multe apeluri telefonice primite de ambasada Stateor Unite care ameninţau cu uciderea lui Kennedy şi a consulului general american din Okinawa, Alfred Magleby, a precizat un oficial din cadrul poliţiei din Okinawa, sub protecţia anonimatului.

Poliţia din Tokyo a refuzat să comenteze aceste informaţii. Nici ambasada nu a comentat, invocând politica privind securitatea ambasadorului.

Jumătate dintre cei 50.000 de militari americani din Japonia staţionează în Okinawa. Presa japoneză a afirmat că ameninţările cu moartea au venit luna trecută din partea unei persoane vorbitoare de engleză şi că poliţia analizează ipoteza unui şantaj. Pentru moment nu se cunosc alte detalii.

La începutul lunii martie, ambasadorul american în Coreea de Sud, Mark Lippert, a fost înjunghiat de un activist antiamerican la Seul şi a fost spitalizat timp de câteva zile. Autorul agresiunii l-a ales pe Lippert ca ţintă pentru că îl considera "o figură simbolică ce reprezintă SUA", iar datele din calculatorul său arată că a căutat pe blogul ambasadorului şi a citit articole despre exerciţiile militare şi despre legea penală sud-coreeană, potrivit poliţiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici