ANCHETĂ la aeroportul Roissy-Charles-de-Gaulle: Treizeci de angajaţi, ARESTAŢI pentru furt din bagaje

Poliţia franceză a arestat şi reţinut miercuri aproximativ 30 de angajaţi ai aeroportului parizian din Roissy, bănuiţi că ar fi furat în ultimele luni mai multe obiecte de valoare din bagaje.

883 afișări
Imaginea articolului ANCHETĂ la aeroportul Roissy-Charles-de-Gaulle: Treizeci de angajaţi, ARESTAŢI pentru furt din bagaje

ANCHETĂ la aeroportul Roissy-Charles-de-Gaulle: Treizeci de angajaţi, ARESTAŢI pentru furt din bagaje (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Potrivit anchetei, suspecţii (11 angajaţi însărcinaţi cu gestionarea bagajelor şi doi mecanici) selectau bagajele în funcţie de provenienţă sau destinaţie, alegându-le pe cele cu "destinaţii bogate", ca Dubai, New York, Washington sau Johannesburg.

Angajaţii, în vârstă de 22 până la 50 de ani, au furat pe parcursul a mai multe luni bani şi obiecte de valoare din bagajele care tranzitau aeroportul Roissy-Charles-de-Gaulle, al doilea cel mai mare aeroport european şi al şaptelea din lume, cu un trafic de 61 de milioane de pasageri în 2011.

Printre obiectele de valoare furate figurează telefoane, calculatoare, îmbrăcăminte, bijuterii şi produse de marochinărie de lux.

Patru angajaţi au fost arestaţi în cursul dimineţii la locul de muncă, în zona liberă a aeroportului parizian. Ceilalţi nouă suspecţi au fost arestaţi în Paris sau la periferia oraşului, potrivit jandarmeriei.

Percheziţiile s-au efectuat miercuri la domiciliile suspecţilor, poliţiştii sperând că vor găsi obiectele pierdute.

Ancheta a debutat în octombrie 2011, când nişte jandarmi aflaţi în patrulă într-un depozit al companiei al cărei principal sector de activitate era gestionarea bagajelor, au găsit lacăte tăiate în apropierea bagajelor.

Interceptările telefonice au confirmat poliţiştilor furturile din cadrul companiei localizate în apropierea pistei, precum şi dezvăluirea existenţei unui "şef al bandei" între presupuşii hoţi.

Aceştia tăiau lacătele cu ajutorul unor cleşti şi furau marfa. Hoţii luau asupra lor banii lichizi, iar obiectele de valoare le ascundeau sub banda rulantă, obiecte recuperate ulterior de complici.

În ultimii ani, poliţia a efectuat mai multe arestări în rândul angajaţilor însărcinaţi cu gestionarea bagajelor de la Roissy. În februarie 2011, aproximativ 20 de persoane au fost arestate pentru furturi din bagaje, valoarea prejudiciului ridicându-se la 750.000 de euro.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici