Anchetă la Washington după auzirea unor focuri de armă în apropiere de Pentagon

Poliţia americană căuta marţi autorii focurilor de armă care au vizat sediul Departamentului Apărării, spărgând mai multe geamuri, a anunţat Pentagonul, potrivit căruia arma utilizată ar putea fi o puşcă foarte puternică.

16 afișări
Imaginea articolului Anchetă la Washington după auzirea unor focuri de armă în apropiere de Pentagon

Anchetă la Washington după auzirea unor focuri de armă în apropiere de Pentagon (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Agenţi de poliţie de la Pentagon au auzit între cinci şi şapte focuri de armă la ora 4.55 (11.55, ora României) în apropierea parcării de sud a Departamentului Apărării, la periferia Washingtonului, a afirmat Steven Calvery, directorul poliţiei Pentagonului, în cadrul unei conferinţe de presă.

"Conform informaţiilor noastre, şi ele sunt încă preliminare, un geam de la etajul al doilea şi un altul de la etajul al treilea au fost atinse de focurile de armă", a precizat Calvery.

"Credem că şi alte gloanţe ar fi putut atinge clădirea", a adăugat el.

Gloanţele nu au ajuns în birourile ale căror geamuri au fost atinse, acestea nefiind în prezent ocupate, deoarece sunt în curs de renovare.

Zona a fost încercuită rapid după ce au fost auzite focurile de armă, la fel ca toate intrările în clădire, pentru a permite inspectarea locului. Accesul în sediu a fost permis din nou la 5.40 (12.40, ora României).

Poliţia a precizat că nu a identificat încă nici un suspect. Potrivit lui Steven Calvery, nici o armă nu a fost găsită, dar autorul sau autorii tirurilor ar fi putut folosi o puşcă foarte puternică.

Pentagonul şi-a consolidat măsurile de securitate după ce, în martie, un bărbat a deschis focul în exteriorul clădirii, rănind doi agenţi de securitate. Bărbatul, un californian în vârstă de 36 de ani care a fost omorât în cursul atacului, nu părea să fi avut legături cu terorismul.

Marţi, poliţia căuta tuburi de cartuşe sau orice alt indiciu în zona autostrăzii I395, care trece prin apropierea Pentagonului, a afirmat Calvery.

Înregistrările camerelor de supraveghere erau de asemenea analizate, ca şi traiectoria şi fragmente din gloanţe.

Conform lui Steven Calvery, FBI studiază pista unei posibile legături între focurile de armă care au vizat Pentagonul şi tiruri care s-au produs luni într-un muzeu al Corpului Puşcaşilor marini, situat în apropierea bazei Quantico, din Virginia, la circa 48 de kilometri sud de Washington.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici