Ancheta ONU privind asasinarea lui Rafic Hariri, condusă de un poliţist australian

Un poliţist australian născut în Egipt va conduce ancheta ONU privind asasinarea fostului premier libanez Rafic Hariri, relatează AFP.

13 afișări
Imaginea articolului Ancheta ONU privind asasinarea lui Rafic Hariri, condusă de un poliţist australian

Ancheta ONU privind asasinarea lui Rafic Hariri, condusă de un poliţist australian (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Nick Kaldas, comisar-adjunct al poliţiei din South New Wales, va deveni principal anchetator al tribunalului special ONU pentru Liban, a anunţat comandantul poliţiei din acest stat australian, Andrew Scipione.

Tribunalul internaţional are ca misiune urmărirea autorilor unei serii de asasinate politice comise în Liban, printre care se numără şi asasinarea lui Rafic Hariri, în urma unui atentat cu maşină-capcană, soldat, în 2005, cu moartea a 22 de persoane.

Nick Kaldas, vorbitor de arabă, lucrează de 27 de ani în poliţia australiană. În vârstă de 51 de ani, el a condus, în 1994, ancheta asupra primului asasinat politic comis în Australia, soldată cu condamnarea la închisoare pe viaţă a unui consilier, pentru uciderea deputatului John Newman.

Kaldas a lucrat şi în Irak, în 2004 şi 2005, pe post de consilier pentru poliţia irakiană şi pentru tribunalul special care l-a judecat pe Saddam Hussein.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici