Anchetatorii americani au solicitat acces la mail-urile lui Michael Cohen încă din iulie 2017

Anchetatorii americani au cerut mandate pentru a citi mail-urile fostului avocat al lui Donald Trump, Michael Cohen, în iulie 2017, cu nouă luni înainte ca FBI să percheziţioneze locuinţa şi biroul acestuia, se arată într-un document publicat marţi, relatează site-ul agenţiei Reuters.

125 afișări
Imaginea articolului Anchetatorii americani au solicitat acces la mail-urile lui Michael Cohen încă din iulie 2017

Anchetatorii americani au solicitat acces la mail-urile lui Michael Cohen încă din iulie 2017

Mail-urile lui Cohen au fost solicitate atât de FBI, cât şi de procurorul special Robert Mueller.

Robert Mueller investighează rolul Rusiei în alegerile prezidenţiale din 2016 şi contactele cu membrii echipei de campanie a lui Trump.

Documentul de aproape 900 de pagini, publicat de un judecător federal de la New York, a oferit mai multe detalii în ceea îl priveşte pe fostul avocat al liderului de la Casa Albă.

Michael Cohen a început să coopereze cu anchetatorii federali la scurt timp după percheziţionarea casei, biroului şi camerei sale de hotel, din aprilie 2018.

Ulterior, acesta a pledat vinovat pentru că afirmaţii false în faţa Congresului, fraudă bancară şi încălcarea legilor privind finanţarea campaniei. Ultima a inclus plata făcută către două femei care susţin că au întreţinut relaţii sexuale cu Donald Trump.

Cohen îşi va îndeplini sentinţa de trei ani în închisoare începând cu 6 mai.

Unul dintre avocaţii lui Cohen, Lanny Davis, a declarat că publicarea documentului nu face altceva decât să mărească interesul acestuia de a "coopera şi de a oferi informaţii despre Dobald Trump".

Cohen a început să lucreze pentru actualul lider de la Casa Albă în anul 2007.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici