Anchetatorii atacului de la Fort Hood cer ajutorul militarilor şi civililor - VIDEO

Anchetatorii militari ai atacului armat de joi de la baza Fort Hood din Texas au cerut duminică trupelor şi civililor să acorde ajutor în desfăşurarea investigaţiei, afirmând că unele persoane care au părăsit locul ar putea dispune de probe, relatează CNN.

17 afișări
Imaginea articolului Anchetatorii atacului de la Fort Hood cer ajutorul militarilor şi civililor - VIDEO

Anchetatorii atacului de la Fort Hood cer ajutorul militarilor şi civililor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Biroul Fort Hood din cadrul Comandamentului de Investigaţii Penale (CID) din armata americană caută orice angajat militar sau civil care ar fi putut părăsi zona (...), cu distrugeri provocate de gloanţe, cum ar fi vehiculele private avariate, îmbrăcămintea de personal etc. CID caută orice angajat militar sau civil care ar fi putut părăsi fără să vrea scena incidentului cu material care ar fi putut fi folosit drept probă rămasă în urma focurilor de arme", au precizat anchetatorii, într-o declaraţie scrisă.

Potrivit declaraţiei, astfel de obiecte i-ar ajuta pe anchetatori şi FBI "în analiza traiectoriei gloanţelor, pentru a asigura că ancheta în curs de desfăşurare este completă".

Treisprezece persoane - 12 militari şi un civil - au murit joi, în atacul armat la baza militară Fort Hood din Texas.

Aproximativ 42 de persoane au fost rănite, potrivit biroului de informaţii publice al bazei. Nu se ştie câţi dintre aceştia au suferit răni provocate de gloanţe.

Duminică, 16 victime rănite prin împuşcare rămâneau spitalizate, plus suspectul, maiorul Nidal Malik Hasan, a declarat purtătorul de cuvânt, colonelul John Rossi. El nu a precizat unde erau îngrijiţi aceştia. Dintre cei 16, şapte se aflau la terapie intensivă, a spus el.

Fratele suspectului, Eyad Hasan, a publicat sâmbătă un comunicat în care preciza că familia se afla "într-o stare de şoc şi uimire în legătură cu aceste ştiri îngrozitoare".

El a scris: "Îl cunoşteam pe fratele meu Nidal ca fiind o persoană paşnică, afectuoasă şi plină de compasiune, care a arătat un mare interes în domeniul medical şi în ajutorarea altora. El nu a comis nici un act de violenţă şi a fost întotdeauna cunoscut ca fiind un cetăţean bun şi cu respect faţă de lege". Eyad Hasan a menţionat că familia are încredere în sistemul judiciar.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici