Anchetatorii cred că explozia de la Nashville a fost un atac sinucigaş

  • Anchetatorii cred acum că explozia din Nashville, din ziua de Crăciun, a fost probabil rezultatul unui atentat sinucigaş, potrivit a două surse ale forţelor de ordine.
  • Pe măsură ce ancheta continuă, nu există semne că ar fi fost un atac asupra oamenilor, indiciu că anchetatorii nu caută pe cineva care să prezinte în continuare un pericol pentru public.
  • Potrivit unui oficial al forţelor de ordine, oamenii legii au fost conduşi de un indiciu la o casă din Antiohia.
421 afișări
Imaginea articolului Anchetatorii cred că explozia de la Nashville a fost un atac sinucigaş

Anchetatorii cred că explozia de la Nashville a fost un atac sinucigaş

Agenţii sunt la o casă din Antiohia, chiar la sud-est de Nashville, pentru a desfăşura „activităţi autorizate de instanţă”, a declarat pentru CNN purtătorul de cuvânt al FBI, Jason Pack. Acesta nu a confirmat cine locuieşte în casă, însă un vehicul de genul furgonetei care a explodat, a fost văzută prin Street View pe Google Maps, şa acea adresă.

Oamenii legii au furnizat sâmbătă puţine informaţii noi într-o conferinţă de presă sâmbătă despre progresul anchetei, dar agentul special al FBI, Douglas Korneski, a declarat că anchetatorii lucrează cazul pe „mai multe fronturi”.

Acest efort implică unitatea de analiză a FBI din Quantico, Virginia, împreună cu aproximativ 250 de personal FBI care lucrează la faţa locului cu parteneri de aplicare a legii.

Oficialii cred că explozia a fost „intenţionată”. Cu toate acestea, data Crăciunului, ora de dimineaţă devreme şi avertismentele neobişnuite difuzate pe difuzor înainte de explozie indică faptul că nu a fost o încercare de crimă în masă.

„S-a petrecut în mod clar când nimeni nu avea să fie acolo", a declarat vineri primarul din Nashville, John Cooper.

Niciun localnic nu a murit din cauza exploziei, însă, anchetatorii au găsit ţesuturi care cred că ar putea fi rămăşiţe umane în apropierea locului exploziei, a declarat şeful departamentului de poliţie Metro Nashville, John Drake.

Poliţiştii au fost avertizaţi să evacueze zona

Guvernatorul statului Tennessee, Bill Lee, a anunţat sâmbătă că a solicitat o declaraţie federală de urgenţă preşedintelui Donald Trump după ce a vizitat locul în acea dimineaţă. „Pagubele sunt şocante şi este un miracol că nu au fost ucişi rezidenţi”, a spus guvernatorul.

Mai mulţi locuitori au declarat că s-au trezit din cauza unor focuri de armă, vineri dimineaţa, în ziua de Crăciun. Poliţiştii au declarat că au fost chemaţi la locaţie după o serie de împuşcături în jurul orei 05:30.

Odată ajunsă la faţa locului, poliţia a găsit o furgonetă albă, parcată în faţa unei clădiri de transmisie AT&T. Din furgonetă a fost transmis un mesaj de avertizare despre o explozie care va avea loc în 15 minute, a spus poliţia.

Şase ofiţeri de poliţie au auzit mesajul şi au început imediat să bată la uşă şi să evacueze locuitorii. Primarul Cooper i-a lăudat ca fiind eroi şi a spus că acţiunea lor rapidă a salvat vieţi.

Imediat după aceea, mesajul transmis din furgonetă s-a schimbat, potrivit videoclipului de supraveghere realizat dintr-o clădire de peste drum. „Dacă puteţi auzi acest mesaj, evacuaţi acum”, a spus vocea la aproximativ 6:30 a.m. Vehiculul a explodat apoi într-o lumină puternică.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici