Anders Behring Breivik ar putea fi inculpat pentru crime împotriva umanităţii

Poliţia norvegiană intenţionează să invoce o nouă prevedere a Codului Penal, care pedepseşte "crimele contra umanităţii", împotriva lui Anders Behring Breivik, care a recunoscut că este autorul masacrului soldat cu 76 de morţi vineri, a anunţat procurorul, citat marţi de un ziar.

1183 afișări
Imaginea articolului Anders Behring Breivik ar putea fi inculpat pentru crime împotriva umanităţii

Anders Behring Breivik

Introdusă în Codul Penal norvegian în 2008, această prevedere care se referă la "crimele contra umanităţii" include o pedeapsă maximă de 30 de ani de închisoare.

Citat de ziarul Aftensposten, procurorul Christian Hatlo a subliniat că folosirea acestui paragraf 102 nu este în acest stadiu decât o posibilitate.

Poliţia a invocat până în prezent primele două alineate ale paragrafului 147, care vizează "actele de teroare" şi care prevăd o pedeapsă maximă de 21 de ani de închisoare.

Aceste două alineate se referă la "destabilizarea gravă a funcţiilor esenţiale ale societăţii" şi intenţia de a "genera panică în rândul populaţiei".

În prezent, Anders Behring Breivik, în vârstă de 32 de ani, are doar statut de suspect, chiar dacă şi-a recunoscut faptele în cursul audierilor. O inculpare nu poate interveni decât la finalul anchetei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici