Anders Behring Breivik voia să atace şi Palatul Regal din Oslo

Palatul Regal norvegian şi sediul Partidului laburist se numărau printre ţintele vizate de extremistul Anders Behring Breivik, care a recunoscut că a comis masacrul de săptămâna trecută, afirmă tabloidul Verdens Gang, în ediţia de sâmbătă.

535 afișări
Imaginea articolului Anders Behring Breivik voia să atace şi Palatul Regal din Oslo

Anders Behring Breivik voia să atace şi Palatul Regal din Oslo (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În timpul interogatoriului, a afirmat că intenţiona să atace şi alte ţinte, însă, la 22 iulie, a vizat numai sediul guvernului şi Utoeya", insula unde se desfăşura şcoala de vară a tinerilor laburişti,a declarat procurorul Paal-Fredrik Hjort Kraby.

Verdens Gang afirmă că printre ţinte se numărau şi Palatul regal, datorită valorii sale simbolice, şi sediul Partidului laburist, datorită rolului jucat de acesta în instaurarea societăţii multiculturale.

"Nu vreau să fac comentarii în legătură cu numărul sau natura ţintelor la care se gândea. Este vorba despre ţinte evidente pentru un terorist, iar ideea era să lovească guvernul", a adăugat Hjort Kraby.

Poliţia norvegiană nu a comentat încă informaţia.

Atacurile din Norvegia s-au soldat cu cel puţin 77 de victime.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici