Anders Breivik a filmat atacul armat de pe insula Utoeya. Poliţia nu exclude posibilitatea ca înregistrarea video să se afle în continuare pe insulă

Norvegianul Anders Behring Breivik, acuzat de atacurile de la 22 iulie soldate cu moartea a 77 de persoane, ar fi putut să filmeze masacrul de pe insula Utoeya, a anunţat poliţia norvegiană, citată de Sky News.

736 afișări
Imaginea articolului Anders Breivik a filmat atacul armat de pe insula Utoeya. Poliţia nu exclude posibilitatea ca înregistrarea video să se afle în continuare pe insulă

Anders Breivik a filmat atacul armat de pe insula Utoeya (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Avocatul poliţiei din Oslo Christian Hatlo a declarat că Breivik a făcut referiri la posibila filmare a atacului armat de pe insula Utoeya, care a durat 72 de minute şi s-a soldat cu moartea a 69 de persoane. "Avem informaţii din manifestul său şi de la interogatorii anterioare potrivit cărora avea o cameră" de filmat, a afirmat Hatlo.

El a adăugat că dovezile de la locuinţa suspectului sugerează că deţinea o cameră şi că a avut intenţia de a filma atacurile. "Căutăm camera acestuia, dar până în prezent nu am găsit nimic", a precizat el.

Poliţia nu exclude posibilitatea ca înregistrarea video din cursul atacului să se afle în continuare pe insula Utoeya şi continuă să o caute. Sute de calculatoare, camere, telefoane şi alte obiecte au fost găsite, dar având în vedere că pe insulă se aflau 600 de persoane, poliţia are de examinat multe dovezi.

Breivik a făcut referire la planurile de a filma atacurile în manifestul pe care l-a publicat pe Internet, afirmând că va trimite filmele la 10-12 redacţii de ştiri, în speranţa că unele le vor da publicităţii.

Pe de altă parte, şeful Statului Major al poliţiei norvegiene, Johan Fredriksen, a admis că ofiţerii ar fi putut lua un elicopter pentru a ajunge pe insulă, dar a negat că în acest fel lunetiştii ar fi sosit la timp pentru a evita o situaţie atât de gravă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici