Anders Breivik evocă existenţa altor două celule individuale şi autonome

Anders Behring Breivik, judecat pentru uciderea a 77 de persoane vara trecută în Norvegia, a evocat din nou, marţi, existenţa "altor două celule" autonome şi constituite fiecare dintr-o singură persoană.

488 afișări
Imaginea articolului Anders Breivik evocă existenţa altor două celule individuale şi autonome

Anders Breivik evocă existenţa altor două celule individuale şi autonome (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Apelativul de "comandor", folosit de Breivik cu referire la el însuşi, face trimitere la o "persoană care are o autoritate şi legături flexibile cu alte două celule", a explicat extremistul de dreapta în faţa tribunalului din Oslo.

Anterior, Behring Breivik a declarat în faţa judecătorilor că ar relua masacrul comis la 22 iulie, când a ucis 77 de persoane.

"Da, aş face-o din nou", a afirmat el în cea de-a doua zi a procesului său, adăugând că adolescenţii ucişi pe insula Utoeya nu erau "copii nevinovaţi" şi că pentru el, a-şi încheia viaţa în închisoare sau a muri pentru poporul său constituie "cea mai mare onoare".

Anders Breivik a cerut apoi achitarea sa, afirmând că a acţionat în numele legitimei apărări. "Atacurile de la 22 iulie au fost atacuri preventive pentru a apăra norvegienii puri", a declarat Breivik, la finalul unei intervenţii de peste o oră.

"Am acţionat în situaţie de urgenţă în numele poporului meu, al culturii mele, al ţării mele. Prin urmare, cer achitarea mea", a adăugat el, înainte ca judecătoarea Wenche Elizabeth Arntzen să suspende şedinţa pentru pauza de prânz.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici