A DOUA ZI A PROCESULUI LUI BREIVIK: Criminalul din Oslo cere să fie eliberat, invocând legitima apărare. Un judecător, exclus după îndoielile privind imparţialitatea sa - VIDEO LIVE

Anders Behring Breivik, judecat pentru uciderea a 77 de persoane anul trecut în Norvegia, a efectuat din nou salutul nazist în timp ce intra, marţi, în sala de judecată, în a doua zi a procesului său. Şedinţa a fost întreruptă deoarece unul dintre judecători a cerut, în afara tribunalului, pedeapsa cu moartea împotriva acuzatului.

1349 afișări
Imaginea articolului A DOUA ZI A PROCESULUI LUI BREIVIK: Criminalul din Oslo cere să fie eliberat, invocând legitima apărare. Un judecător, exclus după îndoielile privind imparţialitatea sa - VIDEO LIVE

A DOUA ZI A PROCESULUI LUI BREIVIK (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Intrând în tribunal, Breivik a efectuat din nou salutul nazist, imediat ce a fost eliberat din cătuşe la începutul acestei a doua zi a procesului său, ce s-a deschis la scurt timp după ora 09.00 (10.00 ora României).

Şedinţa a fost suspendată imediat pentru 30 de minute, tribunalul exprimându-şi dorinţa de a examina competenţa de a participa la proces a unuia dintre cei cinci judecători care este recuzat de apărare, părţile civile şi acuzare. 

VIDEO LIVE

Unul dintre cei trei cetăţeni norvegieni desemnaţi să asiste cei doi judecători profesionişti în procesul lui Anders Behring Breivik a cerut pedeapsa cu moartea împotriva acuzatului, într-un comentariu publicat pe site-ul unui cotidian după atentate, a anunţat marţi o revistă norvegiană.

"Pedeapsa cu moartea este singura soluţie corectă în acest caz !!!!!!!!!!", a reacţionat acest bărbat pe site-ul tabloidului Verdens Gang (VG), la o zi de la dublul atentat soldat cu 77 de morţi, potrivit revistei antirasiste Vepsen, care reproduce pagina de Internet respectivă.

Tribunalul din Oslo l-a exclus marţi pe unul dintre cei cinci judecători care participă la procesul lui Anders Behring Breivik, pentru declaraţii ce generează îndoieli cu privire la imparţialitatea sa.

Anders Behring Breivik cere să fie eliberat, invocând legitima apărare

"Atacurile de la 22 iulie au fost atacuri preventive pentru a apăra norvegienii puri", a declarat Breivik, la finalul unei intervenţii de peste o oră.

"Am acţionat în situaţie de urgenţă în numele poporului meu, al culturii mele, al ţării mele. Prin urmare, cer achitarea mea", a adăugat el, înainte ca judecătoarea Wenche Elizabeth Arntzen să suspende şedinţa pentru pauza de prânz.

Ca şi în prima zi, Breivik şi-a dus pumnul strâns la piept apoi şi-a întins braţul, într-un salut care, explică el în manifestul său, reprezintă "forţa, onoarea şi sfidarea faţă de tiranii marxişti din Europa".

Breivik trebuie să se explice marţi în legătură cu atacurile din 22 iulie în faţa tribunalului din Oslo, o mărturie care probabil va fi dur de ascultat, au avertizat avocaţii săi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici