Angajaţi ai unei organizaţii umanitare, răpiţi în Kenya şi duşi în Somalia

Trei cetăţeni străini, angajaţi ai unei organizaţii umanitare, au fost răpiţi, în noaptea de vineri spre sâmbătă, într-un oraş kenyan aflat în apropiere de frontiera cu Somalia, fiind transportaţi peste graniţă de un grup de bărbaţi înarmaţi.

49 afișări
Imaginea articolului Angajaţi ai unei organizaţii umanitare, răpiţi în Kenya şi duşi în Somalia

Trei angajaţi ai unei organizaţii umanitare, răpiţi în Kenya şi duşi în Somalia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cei trei au fost răpiţi în biroul lor, aflat în oraşul Mandera, aflat în nord-estul Kenyei.

"Miliţienii somalezi au răpit trei angajaţi ai unei organizaţii umanitare, pe teritoriul Kenyei, şi au trecut apoi în Somalia. Anchetăm incidentul", a declarat şeicul Adan Mohamed, responsabil al administraţiei din Bulohawo.

Naţionalitatea celor trei nu a fost încă precizată.

În Somalia, ţară aflată în război civil din 1991, au loc numeroase cazuri de răpire a cetăţenilor străini. În data de 14 iulie, doi agenţi ai serviciilor de informaţii franceze au fost răpiţi de persoane înarmate dintr-un hotel din Mogadiscio.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici