Angajaţii companiei de alumină din Ungaria, ameninţaţi cu concedierea dacă vorbesc despre problemele digului

Mai mulţi angajaţi ai companiei de alumină din Ungaria al cărei rezervor a cedat săptămâna trecută, deversând noroi roşu, susţin că societatea a ameninţat că va concedia orice persoană care vorbeşte despre problemele digului, relatează cotidianul Nepszabadsag în ediţia de miercuri.

33 afișări
Imaginea articolului Angajaţii companiei de alumină din Ungaria, ameninţaţi cu concedierea dacă vorbesc despre problemele digului

Angajaţii companiei de alumină din Ungaria, ameninţaţi cu concedierea dacă vorbesc despre problemele digului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cotidianul, care citează surse sub protecţia anonimatului, afirmă că mai mult de 20 de angajaţi l-au acuzat pe directorul executiv al MAL Zrt, Zoltan Bakonyi, aflat în custodia poliţiei, în aşteptarea unei decizii privind plasarea sa în arest preventiv.

Dintre acestea, câţiva manageri de rang înalt şi mediu din cadrul companiei au afirmat că Bakonyi ştia de câteva săptămâni că digul rezervorului prezintă scurgeri.

El a luat anumite măsuri pentru a opri deversările, potrivit surselor citate de Nepszabadsag. Bakonyi i-a ameninţat însă cu concedierea pe muncitorii care şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la aceste scurgeri, conchide publicaţia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici