Merkel amestecă vaccinurile. Cancelarul german a făcut rapelul cu alt vacccin, după prima doză cu AstraZeneca

Cancelarul german a făcut rapelul cu Moderna după ce, pe 16 aprilie, fusese imunizată cu AstraZeneca, potrivit AFP.

4535 afișări
Imaginea articolului Merkel amestecă vaccinurile. Cancelarul german a făcut rapelul cu alt vacccin, după prima doză cu AstraZeneca

Angela Merkel a făcut rapelul cu alt vacccin, după ce în aprilie a fost vaccinată cu AstraZeneca

Merkel, în vârstă de 66 de ani, a făcut rapelul acum câteva zile, a declarat marţi un purtător de cuvânt al guvernului.
 
Merkel a primit prima doză de vaccin de la AstraZeneca pe 16 aprilie, însă în mod neaşteptat aceasta a primit a doua doză de la Moderna.
 
Nu există deocamdată informaţii cu privire la motivul pentru care a fost ales un alt vaccin, şi nici de ce s-a efectuat inocularea la aproape două luni de la prima doză de vaccin.
 
Potrivit publicaţiei Bild, Merkel nu a acuzat reacţii adverse după prima doză de vaccin, efectuată de o echipă mobilă la biroul său de cancelar.
 
Cea mai recentă declaraţie la nivel european despre vaccinul AstraZeneca aparţine lui Marco Cavaleri, oficial al Agenţiei Europene pentru Medicamente (EMA). Acesta a declarat pe 13 iunie 2021 că vaccinul AstraZeneca ar trebui evitat la persoanele de peste 60 de ani.
 
EMA a stabilit, pe 7 aprilie 2021, că există o relaţie de cauzalitate între vaccinul AstraZeneca şi cheagurile de sânge. Mai multe ţări europene au luat în considerare combinarea vaccinurilor anti-COVID, în cazul celor care au primit prima doză de ser de la AstraZeneca.

Germania le-a recomandat cetăţenilor, încă de la 1 aprilie, să se vaccineze cu alt ser decât AstraZeneca la rapel.
 
În România nu există o decizie privind combinaţia de vaccinuri. Valeriu Gheoghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare, le recomandă oamenilor să fie precauţi, înainte să decidă dacă vor să facă rapelul cu AstraZeneca sau nu.

„Dacă avem o persoană care a dezvoltat un eveniment trombotic după prima doză, categoric nu va mai face a doua doză cu acelaşi tip de vaccin”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul Campaniei de Vaccinare.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici