Angela Merkel a primit o ofertă de job din New York. Secretarul general al ONU o doreşte în echipa sa

  • Fostul cancelar german Angela Merkel Merkel are o ofertă de muncă din New York.
  • Secretarul general al ONU, António Guterres i-a oferit Angelei Merkel un rol de consilier la Naţiunile Unite, relatează agenţia de presă dpa.
  • Cancelarul german Angela Merkel încasează o pensie de aproxiamtiv 15.000 de euro pe lună după ce şi-a încheiat mandatul în fruntea guvernului federal.
5037 afișări
Imaginea articolului Angela Merkel a primit o ofertă de job din New York. Secretarul general al ONU o doreşte în echipa sa

Angela Merkel a primit o ofertă de job din New York. Secretarul general al ONU o doreşte în echipa sa

Guterres i-a oferit Angelei Merkel preşedinţia unui organism consultativ de rang înalt privind bunurile publice globale, care ar trebui să deservească potenţial întreaga populaţie mondială, dincolo de graniţele naţionale. Exemple de bunuri publice globale sunt stratul de ozon, dar şi, în funcţie de definiţie, reglementări aplicabile la nivel internaţional, cum ar fi cele privind siguranţa zborurilor şi comerţul global.

Totuşi probabilitatea ca Angela Merkel să accepte oferta care ar presupune prezenţa fizică la sediul ONU din New York este redusă.

Consiliul consultativ privind bunurile publice globale este unul dintre proiectele principale ale lui Guterres care doreşte o reformă a ONU în cel de-al doilea mandat al său, care a început în ianuarie.

În raportul său de anul trecut, secretarul general a scris: "Voi cere unui consiliu consultativ la nivel înalt, condus de foşti lideri, să identifice bunurile publice globale şi alte domenii de interes comun în care sunt necesare îmbunătăţiri urgente".

Potrivit lui Guterres, pandemia de coronavirus a scos la iveală lacune majore în cooperarea internaţională. Organismul consultativ preconizat ar trebui să ofere un impuls pentru reînnoirea practicilor şi principiilor de acţiune la nivel mondial.

Cancelarul german Angela Merkel încasează o pensie de aproxiamtiv 15.000 de euro pe lună după ce şi-a încheiat mandatul în fruntea guvernului federal.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici