Angela Merkel a purtat o discuţie telefonică cu Volodimir Zelenski

Cancelarul german Angela Merkel a purtat o discuţie prin telefon cu noul preşedinte ales al Ucrainei, Volodimir Zelenski, şi l-a invitat pe acesta să facă o vizită oficială în Germania, a transmis marţi purtătorul de cuvânt al Guvernului german, relatează Reuters.

828 afișări
Imaginea articolului Angela Merkel a purtat o discuţie telefonică cu Volodimir Zelenski

Angela Merkel a purtat o discuţie telefonică cu Volodimir Zelenski

Volodimir Zelenski a câştigat alegerile din Ucraina duminică şi va prelua preşedinţia luna viitoare.

„Cancelarul l-a felicitat (pe Zelenski, n.red.), în urma succesului electoral. Rezultatul alegerilor democrate i-au oferit un mandat puternic”, a declarat Ukrike Demmer, purtător de cuvânt.

„Cancelarul a subliniat faptul că Guvernul german va continua să susţină activ Ucraina pe calea reformei şi în ceea ce priveşte dreptul la suveranitate şi integritate teritorială”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Angela Merkel şi Volodimir Zelenski au stabilit să rămână în contact pentru stabilirea unei date pentru vizita oficială.

De asemenea, şi prim-ministrul britanic Theresa May şi-a anunţat susţinerea pentru Zelenski şi pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei.

„Prim-ministrul (Theresa May, n.red.) a subliniat importanţa colaborării dintre cele două ţări, alături de comunitatea internaţională, pentru combaterea agresiunilor Rusiei”, a transmis un purtător de cuvânt al premierului britanic.

Actorul Volodimir Zelenski s-a clasat pe primul loc în al doilea tur al scrutinului prezidenţial din Ucraina, cu 73% din voturi, devansându-l pe preşedintele în funcţie, Petro Poroşenko, potrivit rezultatelor parţiale după numărarea a peste 98% din voturi.

Actorul de comedie Volodimir Zelenski a fost deja felicitat pentru victorie de numeroşi lideri din întreaga lume, inclusiv de preşedintele american Donald Trump.

Rezultatele oficiale ale scrutinului urmează să fie anunţate pe data de 30 aprilie, a precizat Comisia Electorală Centrală.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici