- Home
- Externe
- (26.03.2022, 08:45)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Facem România Bine
- Ieși pe plus
- Video
Angela Merkel, dată dispărută. Nemţii cred că plătesc greşelile coabitării sale cu Vladimir Putin
În timp ce guvernul federal, în urma războiului de agresiune al lui Vladimir Putin, aruncă cât colo 70 de ani de prudenţă, reticenţă şi ambiguitate confortabilă în politica externă, o îndoială cotropeşte brusc ţara: ce se întâmpla dacă Angela Merkel nu era atât de prietenoasă cu Vladimir Putin?
139052 afișări

Angela Merkel, dată dispărută. Nemţii cred că plătesc greşelile coabitării sale cu Vladimir Putin
Au trecut doar patru luni de la rămas-bunul lui Merkel de la putere, când râuri de laude şi regrete au însoţit retragerea ei de pe scenă. „Ne va fi dor de ea”, era cuvântul de ordine al acelor zile. Dar 24 februarie, ziua în care Putin a schimbat cursul istoriei europene, a marcat, de asemenea, un punct crucial pentru fosta cancelară şi moştenirea ei. Dintr-o dată, nemţii privesc înapoi, întrebându-se dacă ceva nu este în neregulă cu letargia în care Angela Merkel i-a ţinut atâta timp.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Starul porno Stormy Daniels îl ironizează pe „micuțul” Trump
-
HOROSCOP 1 Aprilie 2023. Problemele se vor termina pentru Fecioară, Vărsătorii vor avea noi planuri de afaceri
-
Siemens investighează un angajat bănuit că ar avea legături cu o cunoscută reţea de hackeri din Rusia
-
Italia blochează accesul utilizatorilor la ChatGPT. De ce se tem autorităţile italiene
Criza ucraineană a fost pentru Germania un turnesol peste „epoca Merkel”: dependenţa energetică, ieşirea grăbită din energia atomică, bugetul mic de apărare, suveranitatea europeană, chiar şi pandemia. „Cum am ajuns în această situaţie?”, se întreabă Tina Hildebrandt, în săptămânalul Die Zeit,
Se întreabă de ce a permis cancelarul Germaniei ca ţara să devină atât de puternic dependentă de importurile de gaze ruseşti? De la începutul ostilităţilor, Merkel a apărut doar cu o declaraţie de „condamnare totală” a agresiunii ruse, definită ca „o ruptură profundă în istoria Europei”, fără să pronunţe totuşi numele lui Putin. Restul a fost tăcere şi dispariţie totală de pe scena publică.


Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.



GANDUL.RO


ULTIMA ORǍ
vezi mai multe